Vanemuise balletikool tõi koju neli karikat

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemuise balletikooli õpilased pärast autasustamist.
Vanemuise balletikooli õpilased pärast autasustamist. Foto: Rita Dolgihh

Vanemuise tantsu- ja balletikooli õpilased said Lätis Jurmalas peetud rahvusvahelisel tantsuvõistlusel Arabesk väga häid kohti. Kooli esindas kolmteist last kolmes vanuseklassis. Nad esitasid kokku neli tantsu, mis kõik said auhinnalise koha.

«Me ei läinud tähti taevast võtma,» oli Vanemuise tantsu- ja balletikooli repetiitor-pedagoog Elena Poznjak-Kõlar tagasihoidlik. «Ma tean, et meil pole erakordselt andekaid lapsi, aga meil on lapsed, kes armastavad balletti ja harjutavad hea meelega.»

Grand prix’ vääriline

Ometigi sai vanema tantsurühma noorim liige Diana Lanevskaja klassikalise variatsiooni soolotantsu eest kuldmedali ja grand prix’ karika.

«Ta on õpilane, kes siiralt armastab balletti. Ta armastab teha tööd, niipalju kui jalad ja tervis vastu peavad,» ütles Poznjak-Kõlar.

«Ballett on raske eriala, mis nõuab palju tööd ja head mõistust, et aru saada, kuidas tuleb oma lihaseid kasutada. Diana on üks neist, kes end töös ületab. Ma usun, et tänu sellele ennastsalgavale tööle ta saigi sellise tulemuse,» kiitis pedagoog oma kasvandikku.

Diana Lanevskaja oli esimest korda konkursil solistina. Poznjak-Kõlari sõnul lihvisid nad seda tantsu millimeetri pealt: kuidas on seljahoid, kus on silmavaade või milliste võtetega pöörelda.

«Klassikalises variatsioonis on väga oluline lõpupoos ning temal tuli see kõik ilusti välja. Ta närveeris vähem, valitses end hästi ja hoidis kogu aeg kontrolli tehniliste elementide üle,» rääkis repetiitor-pedagoog.

Linnavalitsuse toeta

Poznjak-Kõlari sõnul taotles kool linnavalitsuselt toetust võistlusel osalemiseks, kuid seda ei rahuldatud. «Meile öeldi, et meie taotluses on liiga vähe reklaamitud Tartu linna. Minu jaoks on Tartu reklaamimine kõige parem siis, kui linna esindaja saab kuskil kõrgeid kohti. Kas tõesti on see halb reklaam või ebapiisav reklaam, kui lapsed toovad karikaid, kohti või medaleid?» oli Poznjak-Kõlar nõutu.

Tartu linnavalitsuse kultuuriosakonna noorsooteenistuse juhataja Piret Talur selgitas, et seitsmeliikmeline projektikomisjon hindas anonüümselt ja individuaalselt iga taotlust saja palli skaalal ja viie kriteeriumi alusel.

«Toetuse saamiseks peab taotlus saama vähemalt 60 punkti. Vanemuise tantsu- ja balletikool toetusetaotlus sai 55 punkti ega kuulunud seega rahastamisele,» tõdes Talur.

Võidud Jurmalast

Vanemuise tantsu- ja balletikool osales rahvusvahelisel tantsuvõistlusel 24.–26. juunini Lätis Jurmalas.

  • I koht ja grand prix Diana Lanevskajale klassikalise variatsiooni soolotantsu eest.

  • I koht folkloorilise tantsu «Vene kaunitarid» eest.

  • I koht neoklassika kategoorias Šostakovitši 2. klaverikontserdi «Allegro» osa eest.

  • II koht vabastiilis nüüdistantsu «Punane ja must» eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles