Kutsekool asub sügisest nõutud tehnikuid koolitama

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvafirma G4S turvasüsteemide hooldustehnik Olavi Zirk (esiplaanil) on suurest huvist elektroonika vastu end ise harinud ning sai G4Si tööle asudes väljaõppe kohapeal. Firma Lõuna piirkonna turvatehnikaosakonna juhataja Janek Vana aitas Tartu kutsehariduskeskusel luua aga turvasüsteemide tehniku eriala õppekava, et selle ala spetsialistid saaksid alates sügisest hariduse kutsekoolist.
Turvafirma G4S turvasüsteemide hooldustehnik Olavi Zirk (esiplaanil) on suurest huvist elektroonika vastu end ise harinud ning sai G4Si tööle asudes väljaõppe kohapeal. Firma Lõuna piirkonna turvatehnikaosakonna juhataja Janek Vana aitas Tartu kutsehariduskeskusel luua aga turvasüsteemide tehniku eriala õppekava, et selle ala spetsialistid saaksid alates sügisest hariduse kutsekoolist. Foto: Kristjan Teedema

Järjest nutikamaks ja keerulisemaks muutuvas tehnikavaldkonnas kasvab vajadus spetsialistide järele, kel piisavalt teadmisi tarkade masinate ja seadmete hooldamiseks. Tartu kutsehariduskeskus asub tühimike täitmiseks vajalikke asjatundjaid koolitama.

Turvafirma G4S on üks neist ettevõtetest, mis vajab turvasüsteemide paigaldamiseks ja hooldamiseks spetsiifiliste tehnikateadmistega töölisi, ent seni pole Eestis nende koolitamiseks olnud piisavalt võimalusi.

Ettevõtte Lõuna piirkonna turvatehnika osakonna juhataja Janek Vana aitas seetõttu kutsehariduskeskusel luua uut, turvasüsteemide tehniku eriala õppekava.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles