Tartumaal valitakse taas Eesti kauneimad vissid

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Viss 2015".
"Viss 2015". Foto: Kristjan Teedema

1. juulil valitakse Eesti põllumajandusmuuseumis Eesti kõige kaunim viss. Konkursil osaleb 90 kõige kaunimat eesti holsteini ja eesti punast tõugu lehma.

Näitus-konkursi eesmärk on tõsta esile Eesti tõuaretajate tööd ning tutvustada avalikkusele senise töö tulemusi. Seekordsel vissi valimisel osaleb 19 loomakasvatusettevõtet kõikjalt Eestist. Osalejad tulevad kohale Tartu, Jõgeva, Põlva, Järva, Viljandi, Rapla, Lääne, Harju, Võru ja Lääne-Viru maakonnast.

Eesti tõuloomakasvatajate ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko märkis, et kandidaatidel hinnatakse välimikku, vastavust tõutüübile ning udara ja jalgade ehitust. Vähem ei ole Bulitko sõnul oluline ka loomade esitlemine ning omavaheline harmoonia omanikuga.

Kaunima vissi näitus-konkurss algab Eesti põllumajandusmuuseumis kell 10. Täpsema ajakavaga saab tutvuda muuseumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles