Prokurör nõuab Kallaste volikogu esimehele suurt rahalist karistust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fjodor Plešankov.
Fjodor Plešankov. Foto: Sille Annuk

Tartu maakohtus peeti täna kohtuvaidlust Kallaste linnavolikogu esimehe ja ASi Kallaste Kalur omaniku Fjodor Plešankovi (67) kriminaalasjas.

Tartu maakohtu teatel palus Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss süüdistatava talle esitatud süüdistuses süüdi mõista ja mõista talle 10 750-eurone rahaline karistus. Süüdistatava kaitsja vandeadvokaat Margo Lemetti palus oma kaitsealuse õigeks mõista.

Vastavalt süüdistusele seostab prokuratuur Plešankovi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu teadvas rikkumises eriti suures ulatuses. Täpsemalt on Plešankov Kallastel tegutseva ASi Kallaste Kalur juhatuse esimees ning kohtule esitatud andmetest nähtub, et olles ametiisik, osales ja hääletas süüdistatav huvide konflikti olukorras Kallaste linnavolikogu istungitel otsuste poolt, mis olid muu hulgas seotud ASi Kallaste Kalur kinnistutega.

Tartu maakohus teeb oma otsuse teatavaks 5. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles