Tartu jätkab Pirogovi treppide kavandamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pirogovi platsi trepistiku üks läinud talvel pakutud eskiislahendusi. Autorid on Artes Terrae maastikuarhitektid Heiki Kalberg, Sulev Nurme ja Indrek Oden. Samuti kuuluvad autorite hulka arhitektid Uko Künnap ja Andrus Vahrušev.
Pirogovi platsi trepistiku üks läinud talvel pakutud eskiislahendusi. Autorid on Artes Terrae maastikuarhitektid Heiki Kalberg, Sulev Nurme ja Indrek Oden. Samuti kuuluvad autorite hulka arhitektid Uko Künnap ja Andrus Vahrušev. Foto: eskiis

Tartu linnavalitsuse otsustas korraldada ideevõistlus Tähetorni esise platsi ja Pirogovi nõlva treppide arhitektuurse lahenduse leidmiseks.

Tartu abilinnapea Jarno Laur selgitas, et võistlus on kaheetapiline. Esimeses oodatakse osaleda soovijate portfoolioid, mlle põhjal žürii valib viis edasijõudvat  osavõtjat, kes saavad õiguse esitada võistlustöö.

Porfoolioid oodatakse 15. juuliks, viielt edasijõudnult oodatakse lõplikke eskiislahendusi 23. septembriks.

Ideekonkursi eesmärgiks on leida maastikuarhitektuurne lahendus Tartus Tähetorni platsile ja selle lähiümbrusele ning sellega sobituv kavand Pirogovi trepistikule. Seda eelkõige 24. veebruari liputseremoonia toimumise hõlbustamiseks, aga ka suviste ürituste korraldamiseks. Otsitav lahendus peaks kogu ala paremini siduma südalinna ja Toomemäe pargiga.

«Mõte on jõuda lahendusteni, mis tooks üles platsi ja ka trepi või vähemalt ühe nendest,» ütles Laur.

Eesmärk võiks olla tööga valmis saada vabariigi sajanda sünnipäeva aastaks.

Ette on nähtud ka preemiad osalejatele: 1. koht 4500 eurot, 2. koht 2500 eurot, 3. koht 1500 eurot ja 4.-5. koht 1000 eurot.

Ideekonkursi žüriis on Jarno Laur (žürii esimees, abilinnapea), Tõnis Arjus (žürii aseesimees, linnaarhitekt), Anna-Liisa Unt (linnavalitsuse arhitektuuri- ja linnakujundusteenistuse arhitekt), Kaido Kepp (volitatud arhitekt), Eesti Arhitektide Liidu poolt nimetatud liige (volitatud arhitekt).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles