Video: Peer Gynt äratas tööle ruttajaid

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sellest, et täna on Tartu linna päev, võisid hommikul Emajõe äärt mööda tööle tõttajad aimu saada, kui nad kohtusid jõel sõitva lodjaga. Jõmmu pardal oli istet võtnud Vanemuise kvintett, mis äratas reibaste lauludega tartlased üles.

Kel väga kiire, kõndis või jooksis helisevast lodjast muigelsui mööda. Kel aga aega rohkem, jalutas koos lodjaga jõe äärt pidi kaasa ja nautis näiteks hommiku laulu Edward Griegi teosest Peer Gynt või Raimond Valgre muinasjuttu Sinilinnust.

Tänasel Tartu linna päeval võib klassiklalist muusikat nii puhtal kujul kui popmuusikaga kombineerituna kuulda üle linna. Näiteks kell 12 annavad Vanemuise ooperisolistid Jaani kirikus tasuta kontserdi, kell 13 ja 16 tasub end seada Rüütli ja Gildi tänava nurgale, kus toimuvad Elleri kooli pianistide rõdukontserdid. Kell 17, 18, 19 ja 20 esinevad Vanemuise ooperisolistid koos popmuusikutega vastavalt Tartu kaubamajas, Elleri kooli Tubina saalis, Sisevete Saatkonna jõekohvikus ja raeplatsil. Kell 21 kogunevad aga kõik päeva jooksul eri paigus esinenud muusikud raeplatsile suurele galakontserdile.

Tartu linna päeva lõpetavad kell 23.59 Toomas Vana ja Neeme Ots, kes soovivad vaskpuhkpillimeloodia saatel Jaani kiriku tornist tartlastele «Head ööd!».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles