Naistearst, kel on valus juba siis, kui lilled närtsivad

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülle Kadastik palub naistel meeles hoida seda, et nad käiksid günekoloogi juures vähemalt iga kahe aasta tagant, et raske füüsiline töö ei sobi neile ning et suitsetamine võib mitme haiguse tekkele kaasa aidata.
Ülle Kadastik palub naistel meeles hoida seda, et nad käiksid günekoloogi juures vähemalt iga kahe aasta tagant, et raske füüsiline töö ei sobi neile ning et suitsetamine võib mitme haiguse tekkele kaasa aidata. Foto: Sille Annuk

Doktor Ülle Kadastikul läheb mõnikord öösel uni ära. «Kas ma teen selle lõikuse nüüd nii- või naapidi?» ei anna eelseisva hommiku peale mõeldes hing talle rahu. «Kas nii- või naapidi?!»

Ülle Kadastik on Tartu ülikooli naistekliiniku günekoloog, kes opereerib umbes kaheksa korda nädalas. Mõnel päeval on tal üks-kaks, mõnel kolm lõikust järjest. Kui juhtub olema valvekord, tuleb lisaks erakorralisi lõikusi.

Günekoloogilised haigused on õrn ja pieteeditunnet nõudev teema. Iga naine igatseb tervisemure korral kõige targema ja lahkema tohtri juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles