Tartu ülikooli on esitatud üle kuue tuhande avalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikool.
Tartu ülikool. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tänahommikuse seisuga oli Tartu ülikooli esitatud 6406 avaldust. Kõige suurem huvi on arstiteaduse õppekava vastu, kuhu on esitatud 554 avaldust. Avalduste vastuvõtt Tartu ülikooli lõpeb neljapäeval, 30. juunil. 1. juulil saab ülikoolile esitada veel lisadokumente ning tehakse kokkuvõtted. Pärast seda algavad sisseastumiseksamid.

Tartu ülikooli õppeprorektor Mart Noorma peab oluliseks sisseastujate ambitsioonikust ja tahet õppida. «Tartu ülikool ootab õppima nii äsja gümnaasiumi lõpetanud kui ka juba töökogemusega inimesi, kel on soov oma teadmiste ja kogemustega Eestisse ja ühiskonda panustada,» märkis Noorma.

TÜ vastuvõtu peaspetsialist Kaja Karo ütles, et vastuvõtuperiood on lühike ning seepärast on nõuete ja kuupäevade teadmine väga oluline. «See tagab tulevasele üliõpilasele võimalikult ladusa sisseastumisprotsessi. Vastuvõtuperiood on nii üliõpilaskandidaadile kui ka ülikoolile intensiivne ja vastutusrikas, nii et panustame üheskoos, et kõik kulgeks sujuvalt,» rääkis ta.

Tartu ülikool võtab uueks õppeaastaks vastu 2342 üliõpilast bakalaureuse- ja 1417 magistriõppekavadele. Õppekavade ja sisseastumistingimustega saab tutvuda aadressil www.ut.ee/et/sisseastumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles