Kutsumata külalised käivad katust pakkumas (5)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Redel katusel, mikrobuss täis plekist vihmaveerenne - nii kulgevad välismaist päritolu isikud eramajade rajoonides, pakkudes katusetöid ja vihmaveerennide ehitust.
Redel katusel, mikrobuss täis plekist vihmaveerenne - nii kulgevad välismaist päritolu isikud eramajade rajoonides, pakkudes katusetöid ja vihmaveerennide ehitust. Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Suviti ilmuvad aiaväravatesse välismaist päritolu sõidukid, millega liikuvad inimesed on pakkunud nii aiatööriistu, saage kui asfaldit. Pahatihti pole esemete ja teenuse kvaliteet kannatanud mingit kriitikat. Sel suvel on Lõuna-Eestis toodud turule uus «teenus»: vihmaveerennide ja katuste ehitus.

Politsei pidas täna Tartus kinni Ungari numbrimärgiga sõiduki, millega ringi sõitnud umbkeelsed mehed on väidetavalt käinud inimeste aedade taga, pakkudes vihmaveerennide ja katuste ehitust.

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjaki kinnitusel on politsei juunikuu jooksul saanud tõesti mitmest Lõuna-Eesti maakonnast teateid sellest, kuidas välismaalased pakuvad eramute elanikele teenusena vihmaveerennide paigaldust või nende väljavahetamist. Samuti katusepleki paigaldust.

Pärast töö valmimist on aga selgunud, et kasutatud materjalid on ebakvaliteetsed ning töö lõppedes esitatakse oluliselt suurem arve, kui esialgu kokku lepitud. Ka on esinenud juhus, kui eelnevalt ei ole teavitatud ei tehtava töö ega ka materjali hinnast ning nii pakub esitatud lõpparve suurus halva üllatuse.

Politsei soovitab olla väga ettevaatlik kaupmeeste-teenusepakkujatega, kes sel moel hoovidesse ilmuvad. Eelkõige tasub juhinduda kainest mõistusest – tundmatud tõmmumat verd tegelased redelitega hoovil ei tohiks kelleski äratada erilist usaldust.

Kui kellelgi on tõesti soov või vajadus oma maja juures selliseid töid teha, siis tasuks usaldada kohalikke töömehi või ettevõtteid, kes on sellistele töödele spetsialiseerunud ja kelle taust on teada. Seda ennekõike töö tulemuse ja selle garantii tõttu.

Seni on vihmaveerennide pakkujatest teateid tulnud Tartust, Viljandimaalt ja Võrust.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles