Tuhanded lauljad kogunevad nädalavahetusel Popkooripeole

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Popkooripidu 2015 Tartu laululaval.
Popkooripidu 2015 Tartu laululaval. Foto: Margus Ansu / Postimees

Laupäeval, 2. juulil peetakse Tartu laululaval viiendat juubelihõngulist Popkooripidu. Seekord astuvad solistide asemel koos kooridega lavale bändid.

Repertuaaris on 31 laulu Eesti estraadi-, pop- ja rokkmuusika varasalvest. Üheskoos laulavad koorilauljad ansamblitega Apelsin, Mahavok, Fix, Traffic, Karavan, Kukerpillid, Justament ja Põhja-Tallinn.

Peo kunstiline juht Mikk Targo märkis, et viie aasta jooksul on tänu Popkooripeole sündinud uued koori- ja bigbändi seaded 150 populaarsemale Eesti laulule. Peol on laulnud üle 600 koori, 54 erinevat solisti ning juhatanud 11 dirigenti.

Osalejate hulk laulukaare all ületab tänavu 4000 piiri, millele on hoogu andmas sajad tantsijad. Dirigendipuldis on tänavu Veronika Portsmuth, Janne Fridolin, Lauri Breede ja Siima Aimla. Juba traditsiooniks saanuna saadab ühendkoori Estonian Dream Big Band, õhtut juhib Gaute Kivistik.

Popkooripeo algus on 2. juulil Tartu laululaval kell 19.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles