Tartu tervishoiukõrgkool alustas vastuvõtuga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervislike neljapäevade sari algas Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis juba 2013. aasta sügisel.
Tervislike neljapäevade sari algas Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis juba 2013. aasta sügisel. Foto: Sille Annuk

Tänasest, 27. juunist alustab Tartu tervishoiukõrgkool vastuvõttu üheteistkümnele õppekavale.

Sisseastumisdokumente on võimalik esitada õe, ämmaemanda, bioanalüütiku, radioloogiatehniku, füsioterapeudi ja tervisekaitse spetsialisti rakenduskõrghariduse õppekavadel ning hooldustöötaja, massööri, lapsehoidja ja erakorralise meditsiini tehniku kutseõppe erialadel õppimiseks.

Kõrgkool avab sügisel ka spetsialistiõppe kõikides valdkondades, kus Eestis õdede erialakoolitus lubatud on: intensiivõenduses, kliinilises õenduses, terviseõenduses ja vaimse tervise õenduses. Sealjuures alustavad intensiivõenduse õppegrupid nii Tartus kui ka Tallinnas. Õdede erialakoolitus on mõeldud juba töötavatele, kõrgharidusega õdedele.

Uuendusena tuleb tänavu õe, bioanalüütiku, ämmaemanda, radioloogiatehniku ja tervisekaitse spetsialisti õppekavale kandideerimisel läbida vastuvõtukatse.

Tartu tervishoiukõrgkooli õppekorralduse koordinaatori Ele Hanseni nentis, et tervishoiu valdkonna õppekavad on sisseastujate seas populaarsed. «Testi abil loodame välja sõeluda aga just kõige motiveeritumad ja kutseteadlikumad,» märkis ta.

Tartu tervishoiukõrgkool võtab uueks õppeaastaks vastu kokku 402 uut tudengit. Dokumentide vastuvõtt toimub 27. juunist 10. juulini elektroonilise sisseastumiskeskkonna SAIS kaudu (www.sais.ee) ning ka tööpäeviti kell 9-15 kõrgkoolis kohapeal (Nooruse 5, Tartu).

Täpsem informatsioon kooli kodulehel www.nooruse.ee/vastuvott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles