Lõputööde näitused: lennud läbi galeriide

, kunstiajaloolane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nooruse galerii teisel korrusel saab vaadata Liisi Anvelti installatsiooni «Uneparalüüsi visualiseering», mis koosneb varda otsa kinnitatud üheksast padjast. Seestvalgustusega patjadel on aktifotod, põrandal on liiv, kõlaritest tuleb väheldasse ruumi helitaust.
Nooruse galerii teisel korrusel saab vaadata Liisi Anvelti installatsiooni «Uneparalüüsi visualiseering», mis koosneb varda otsa kinnitatud üheksast padjast. Seestvalgustusega patjadel on aktifotod, põrandal on liiv, kõlaritest tuleb väheldasse ruumi helitaust. Foto: Kristjan Teedema

Suve hakul on Tartu näitusepaikades palju värsket kunsti. Lõpetasid järjekordsed lennud maalikunstnikke, meediakunstnikke, fotokunstnikke ja … kunstnikke. Kas värske on ka meie kaasaegne? Mis jääb kunsti sõelale?

Kunstimaja oli maali täis. Tartu ülikooli maalieriala kolm aastat õppinud bakalaureuste ja juba isikunäitusi teinud magistrite teosed olid väljapanekus segiläbi ja see muutis näituselkäija (või hoopis kunstniku) ülesande raskemaks.

Tartu kõrgema kunstikooli näitusel «Lend 2016» Nooruse galeriis on publiku ees aga korraga nii disain, restaureeritud objektid kui ka puhta kunsti taotlusega teosed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles