Põltsamaa rahvas katab 90-meetrise laua

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Põltsamaa 90» logo.
«Põltsamaa 90» logo. Foto: Põltsamaa linnavalitsus

Neljapäeval, 30. juunil täitub 90 aastat sellest päevast, mil riik andis Põltsamaale linnaõigused. Selle tähistamiseks kutsutakse nii põltsamaalasi kui kaugemaid huvilisi sünnipäevapeole ning külaliste auks kaetakse Roosisaarel 90 meetrit pikk laud.

Põltsamaa on kõigi nende linn, kes siin elavad või on kunagi elanud või seda linna enda jaoks oluliseks peavad, märkis Põltsamaa linnapea Jaan Aiaots. «See on meie ühine sünnipäev.» Meeri sõnul tehakse sel korral proovi üsna omamoodi sünnipäevapeoga, kus rahvas korraldab peo suuresti ise.

Pidulised on palutud maitsma teiste küpsetisi ja tooma ise kostiks suupärast ühiselt kaetavale lauale. Ühekordsed nõud ja morss on korraldajate poolt, selgitas korralduslikku poolt Põltsamaa kultuurikeskuse direktor Janne Karu. «Kuna pinke on piiratud arvul, palume tulla oma istumisalustega, näiteks patjade või tekkidega, millel end murul mõnusalt sisse seada,» ütles Karu.

Sünnipäevapeol on võimalus vaadata tagasi nii möödunule, kui fantaseerida ka linna tulevikust.  Filmiklippe ja fotosid linna ajaloost näitab Põltsamaa muuseumi juhataja Rutt Tänav.  Roosisaarel on võimalik uudistada, kuidas võib välja näha Põltsamaa kesklinn tulevikus. Nimelt EV 100 raames viisid Põltsamaa linnavalitsus ja Eesti Arhitektide Liit läbi Põltsamaa linna avaliku ruumi ideekonkursi, mille tulemusi esitletakse ja konkursi võitjaid autasustatakse linna sünnipäeval.

Tänavu samuti 90. sünnipäeva tähistav Nõmme saadab Põltsamaale sünnipäevatervitusi edasi andma Nõmme Kultuurikeskuse käsikellade ansambli KellaRing. Roosisaarel kõlab sel õhtul ka akordionimuusika. Meeneletil on müügil Põltsamaast inspireeritud meened nii Põltsamaa kui kaugema kandi tegijatelt. Kõik soovijad võivad välja tulla oma meenete või ideekavanditega.

Roosisaarele viivad sillad lüüakse 30. juunil lipuehtesse. Põltsamaa linnavalitsus palub linna juubeli puhul ka linlastel ehtida majad lippudega. Kogunemine Roosisaarel algab kell 18, pidu algab kell 19.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles