Piltuudis: Karilatsil peeti jaaniõhtut koos lätlaste ja grusiinidega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õdus pärimuslik jaaniõhtu Põlvamaal Karilatsis. Pildil esineb Läti folklooriansambel Vilcenes, kes viis läbi ka jaanilõkkesse andide paneku ja meelitas kokku tulnud inimesed lõpuks ringtantsu.
Õdus pärimuslik jaaniõhtu Põlvamaal Karilatsis. Pildil esineb Läti folklooriansambel Vilcenes, kes viis läbi ka jaanilõkkesse andide paneku ja meelitas kokku tulnud inimesed lõpuks ringtantsu. Foto: Risto Mets

Karilatsi talurahvamuuseum Põlvamaal kutsus huvilisi täna külla perede ja oma toiduga, et piknikuvormis laulda ja tantsida koos külalistega Lätist ja Gruusiast.

Pidu algas grusiini meeste võimsa lauluga ning jätkus pärimuslike laulude, tantsude ja pillimänguga rehetare õuel. Muu hulgas viidi läbi põnevaid rituaale ja asetati ande jaanilõkkesse. Läti foklooriansamblist Vilcenes andis põhjaliku ülevaate lõunanaabrite jaanikommetest. Ühtlasi lauldi Läti jaanilaule ning tantsiti sealseid rahvatantse torupillimuusika saatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles