Linn tunnustab tublisid tartlasi medaliga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu raekoda
Tartu raekoda Foto: Lauri Kulpsoo

Tartu linnapea Urmas Klaas annab 29. juunil kell 12 raekoja saalis üle Tartu medalid. Vastavalt linnavalitsuse otsusele antakse medalid Valentina Frunzele, Margo Külaotsale, Toivo Pillile, Enriko Talvistule ja Johan Trallale.

Valentina Frunze on Tartu lasteaia Kelluke direktor alates selle asutamisest 1985. aastal. Pedagoogina on ta töötanud kokku 49 aastat. Linnavalitsuse otsuses seisab, et kellukese direktorina on ta kujundanud konkurentsivõimelise ja hea mainega lasteasutuse. Tema tubli töö tulemusena on õppeasutus hinnatud ja tunnustatud nii Tartu linnas kui ka vabariigis laiemalt. Eriti väärib märkimist tema keelekümblusalane tegevus nii Kellukese lasteaias kui ka laiemalt kogu Eestis.

Margo Külaots on Tartu soojamajanduse valdkonnas töötanud alates 1994. aastast. Ta on  AS-i Fortum Tartu juhatuse esimees ja innovaatiliste energeetikalahenduste rakendaja. Fortum Tartu kontsern on aktiivselt suurendanud kodumaiste ja taastuvate kütuste kasutamist soojuse tootmisel, rajanud Tartusse nüüdisaegse soojuse ja elektri koostootmisjaama, pakkudes samal ajal tarbijatele ühte Eesti soodsaimat soojahinda. Selle aasta mais avas Fortum Tartu külmajaama, mis on Baltimaade esimene kaugjahutusjaam.

Toivo Pilli on vaimulik ja kultuuritegelane ning Salemi koguduse pastor. Ta on koguduse liikmete usulise teenimise kõrval silmas pidanud laiemalt ka linnarahva huve. Nii on Salemi kirik oma rohkete kontsertide, näituste, koolituste ja muude üritustega kujunetud oluliseks kultuurikeskuseks ja osaks Karlova linnaosa identiteedis. Toivo Pilli on nii hinnatud õppejõud kui ka paljude artiklite, tõlgete ja raamatute autor ning toimetaja.

Enriko Talvistu on kunstiajaloolane, kes on aktiivselt kaasa mõelnud ja rääkinud Tartu linna arengu teemadel. Ta on koostanud palju muinsuskaitse eritingimusi, mille alusel on Tartu ilme muutunud nii, et vana on kindlalt alles, kuid ka uus saab tulla. Viimaste aastate olulisemaks tööks on kesklinna üldplaneeringu muinsuskaitse eritingimuste koostamine. Ta on tegelenud kunsti uurimise ja tutvustamisega, olnud kriitik ja polemiseerinud kunsti teemadel. 30 aasta tagasi oli ta vanade Tartu tänavanimede taastamise eestvedaja.

Johan Tralla on kellassepp, kes on raekoja tornikella ning teiste ajalooliste raekoja kellade eest hoolitsenud pea 22 aastat. Vaid üsna vähesed teavad, mida peab tegema selleks, et raekoja tornikell täpne püsiks.

Vastavalt Tartu linna tunnustusavalduste andmise korrale antakse Tartu medal austusavaldusena silmapaistva saavutuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles