Algab kesklinnast Jõgeva maanteele viiva kergtee ehitus (3)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aruküla tee äärde rajas linn kergliiklustee 2008. aastal. Nüüd lõpuks ühendatakse see kesklinnaga.
Aruküla tee äärde rajas linn kergliiklustee 2008. aastal. Nüüd lõpuks ühendatakse see kesklinnaga. Foto: Priit Mürk

Linnavalitsuse teatel hakkab kesklinna ja Aruküla teed ühendama 2,5 kilomeetri pikkune kergliiklustee, mille ehitus läheb maksma 573 629 eurot.

Jalgratta- ja jalgtee rajamise riigihankel tunnistas linnavalitsus tänasel istungil edukaks ASi Tref pakkumise. Rajatav tee ühendab linna jalgrattateede võrgustikku Aruküla kergliiklustee, mille kaudu saab linnast Jõgeva poole vändata Lähte alevikuni.

Novembriks valmiv tee algab Kroonuaia silla juurest ja kulgeb marsruudil Ranna tee – Ujula tänav – Aruküla tee. Kergliiklustee laius varieerub: Emajõe-äärse papliallee juures saab asfaltkatte laius olema 2,8 meetrit, mujal kuni 4,5 meetrit.

Mõnel pool rajatakse jalgtee serva poole meetri laiune sõelmetega kaetud osa, mida saavad kasutada tervisesportlased jooksmiseks ja kõnniks.

Uue tee serva on kavandatud pinke ja prügikaste. Kroonuaia silla lähedusse paigaldatakse jalgrataste hoolduspüstakud, rattapump ja jalgrattaloendur.

Töid rahastatakse 85 protsendi ulatuses regionaalarengu fondist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles