Suusahüppevõistlus Tehvandil ootab starti ka pealtvaatajaid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Jüris hüppel.
Jaan Jüris hüppel. Foto: Eesti Suusaliit

22. juunil peetakse Otepääl juba traditsiooniks saanud suvist suusahüppevõistlust, kus omavahel saavad mõõtu võtta ka pealtvaatajad.

Otepää vallavalitsuse teatel selgitatakse parim kahes hüppevoorus. Lisaks on kavas pikima hüppe võistlus, mille võidab see, kes hüppab kõige kaugemale ja jääb püsti.  Pealtvaatajate vahel selgitatakse välja hüppe Jaan ja Jaanika. Selle tarvis paigaldatakse hüppemäe jalamile MaruMägi, kus kõikidel huvilistel on võimalik hüppeid proovida ja hiljem omavahel mõõtu võtta.

Tegemist on kindlasti ühe põnevaima suusahüppevõistlusega, mida Eestis peetud, leidis võistluse üks korraldajatest, Heiko Heitur. Kohal on Eesti paremik, näha saab kindlasti ilusaid õhulende ja eriti põnev saab tema hinnangul olema pikima hüppe võistlus. Üritus algab kell 16.

Esimene Jaani hüppevõistlus korraldati aastal 2009, mil endine suusahüppaja Jaan Jüris otsustas viia noorsportlastele läbi suvisel perioodil ühe korraliku võistluse.  Sellest ajast alates on üritus peaaegu igal aastal toimunud ja toonud hüppemäele nii Eesti paremiku kui ka võistlejad välismaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles