Pildid: ilmataat tegi seda jälle

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alles see oli, kui tugev vihm pani Tartus Riia tänava raudteeviadukti all vee nii hoogsalt lainetama, et politseil tuli liiklus ümber suunata. Seekordne tugev vihmasadu muutis tänavad taas korraks jõgedeks. Raudteeviadukti alt voolas vesi aga üsna kiiresti sadeveekanalisatsiooni kaudu minema.

Tartu veevärgi juht Toomas Kapp märkis, et eelmise nädala sadu tabas sadeveesüsteeme üks nädal liiga vara. Nimelt käib parasjagu Riia tänava viadukti all sadeveetorustiku ehitus ja rekordsaju ajaks polnud ehitaja jõudnud seda veel Kastani tänava ristmikul asuva toruga ühendada.

Veevärk laseb parasjagu ehitada meetripaksust torukollektorit, et nn suur kauss, kuhu voolab vesi kokku Lembitu, Väike- ja Kesk-Kaare, Raudtee, Vaksali ja Kastani tänavalt, ka suurte sadude ajal autoliiklusele sõidetav püsiks.

Peagi tahab veevärk ühendada torustiku lahkveesüsteemi ka Võru-Kastani-Vaba tänava ristmikul ning lõppeesmärgiks on, et sadevesi jõuaks läbi liivafiltri otse Emajõkke, mitte ei läheks puhastisse, selgitas Kapp. Lisaks pannakse koos ehitusega maha veel teinegi toru, mida saab kasutada vajadusel vee ümberpumpamiseks.

Ehkki ilmaennustus lubas sellest nädalast sooja ja ilusat ilma, paistab esialgsete mudelprognooside järgi Tartu siiski sajualasse jäävat. Vihmasagaraid on oodata kolmapäevani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles