Kaitseliitlased kutsuvad Ilmatsallu maakaitsepäevale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil mullune maakaitsepäev Tartu kesklinnas, kus etendati publikule erioperatsiooni läbiviimist.
Pildil mullune maakaitsepäev Tartu kesklinnas, kus etendati publikule erioperatsiooni läbiviimist. Foto: Kristjan Teedema

Kaitseliidu Tartu malev tähistab võidupüha 23. juunil traditsioonilise maakaitsepäevaga, mis korraldatakse tänavu Tähtvere vallas Ilmatsalus.

Tartu maleva teatel pakutakse põnevat meelelahutust nii väikestele kui ka suurtele. Üritused algavad kell 11 Tähtvere valla keskuses, Ilmatsalus asuvas pargis, kus huvilised saavad tutvuda kaitseliidu relvastusega, samuti päästeameti, politsei- ja piirivalveameti ning vanglateenistuse tehnika ja varustusega.

Tavapäraselt saab maakaitsepäeval maitsta  sõdurisuppi, osaleda naiskodukaitse korraldatud loteriis, millest teenitud tuluga toetatakse Ilmatsalu lasteaia pillide ostu.

Maakaitsepäeva väikestele külalistele on mõeldud tegevusnurk, kus saab lähemalt tutvust teha sõdurivarustuse ja muu põnevaga.

Üritusel korraldavad Tartu maleva Tamme malevkonna liikmed demolahingu, PPA kiirreageerijad näitavad pahalase püüdmist, tuletõrjujad redelauto kasutamist ja inimese päästmist autost, vanglateenistus mängib läbi taktikalise olukorra ja teaduskeskus Ahhaa teeb teadusteatrit.

Lisaks sellele on külastajal võimalik väisata põnevaid teemapunkte, kus näidatakse erinevaid vahendeid, tehnikat ja relvi või õpetatakse kasulikke oskusi. Esinevad ka lasteaia- ja põhikoolilapsed ning üles astuvad kaks kohalikku rahvatantsurühma.

Maakaitsepäev kulmineerub kell 14 paraadrivistusega. Samas antakse ka konkursi «Eesti kaunis kodu» võitjatele kätte autasud.

Kel pole võimalust sõita Tartust Ilmatsallu oma transpordiga, on Tähtvere vald pannud 23. juunil käima bussi.  Buss väljub Lõunakeskuse Sotka juurest kell 10.30, 11 ja 11.30 Ilmatsallu. Tagasi Tartu on võimalik bussiga sõita Ilmatsalust Kooli peatusest kell 14.30, 15 ja 15.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles