Tartumaa särgi tõmbab selga vaid üks meistriliiga mängija

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läinud neljapäeval selgitasid Santos (punastes särkides) ja Tammeka karikasarja raames välja parima Tartu vutiklubi. Kui Tammeka mehi 22.juunil Pärnumaa vastu mängimas ei näe, siis mitmed santoslased on kohal.
Läinud neljapäeval selgitasid Santos (punastes särkides) ja Tammeka karikasarja raames välja parima Tartu vutiklubi. Kui Tammeka mehi 22.juunil Pärnumaa vastu mängimas ei näe, siis mitmed santoslased on kohal. Foto: Margus Ansu

Eeloleval kolmapäeval jätkatakse neli aastat tagasi alguse saanud traditsiooni, kui jaanipäeva eel pistavad rinda Eesti maakondade jalgpallikoondised. Tartumaa esindus võtab kell 19 algavas matšis Tamme staadionil vastu Pärnumaa meeskonna.

Tartumaalased, kel hetkel tabelis kaks võitu ja kaks kaotust – turniirisüsteem näeb nimelt ette, et 30 aasta jooksul mängitakse kõigi vastastega korra kodus ja võõrsil läbi –, lähevad meeskonna mänedžeri Timo Teniste sõnul kindlasti võitu püüdma, kuigi hetkel meistriliigas pallivatest meestest kuulub nende rivistusse vaid üks, Paide linnameeskonna mängumees Rasmus Tomson.

«Tammeka meestel on ametlik puhkus ja neid kasutada ei saa, algselt koosseisu kuulunud Flora poisid Richard Aland, Markus Jürgenson ja Albert Prosa sõidavad aga klubiga Šveitsi sõprusmängule ja jäävad seetõttu eemale,» selgitas Teniste.

Nii on Tartumaa koosseisu jäänud 15 mängumeest, kusjuures Timo Teniste täpsustas, et kui hädasti vaja, võivad koondisega liituda ka mõned Tammeka noortemeeskondade mängijad.

Tartumaa koondise treeneripingil on Tartu jalgpalli legendaarsed mehed Ivan O’Konnel-Bronin ja Kristjan Tiirik ning võimalik, et neid tuleb assisteerima samuti legend, Tartus sündinud Martin Reim.

«Proovime punkte koguda ja väärikalt esineda, lõppkokkuvõte selgub ikkagi 30 aasta pärast,» muheles Timo Teniste.

Tartumaa koosseis maavõistluseks Pärnumaaga:

Väravavaht

Edgar Leht – Tartu JK Welco

Kaitsjad

Andrei Tjunin – Tartu FC Merkuur

Kaarel Kallandi – Tartu FC Santos

Marti Pähn – Tartu JK Welco

Ando Hausenberg – Tallinna Kalev

Siim Valtna – Tartu JK Welco

Poolkaitsjad ja ründajad

Mikk Laas – Tartu FC Santos

Siim Tenno – klubita

Mikk Valtna – Tartu FC Santos

Taavi Vellemaa – Tartu FC Santos

Aleksander Pruttšenko – Tartu FC Merkuur

Aleksei Mamontov – klubita

Tarvo Laurson – FC Elva

Mihkel Mikheim – EMÜ SK

Rasmus Tomson – Paide Linnameeskond

Turniiritabel

Foto: Eesti Jalgpalli Liit
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles