Linna nõue Ekovirile: jaanipäevaks olgu kord majas

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügikonteinerid.
Prügikonteinerid. Foto: Margus Ansu

Esimeses prügiveopiirkonnas 1. juunist tegutsev prügifirma Ekovir sai linnalt kindlad kuupäevad, mis ajaks peavad olema kõik konteinerid laiali veetud ning probleemid lahendatud.

Tartu linnamajanduse osakonna keskkonnateenistuse juhataja Ülle Maueri sõnul on linn saatnud prügifirmale märgukirja, mille järgi peavad kõik konteinerid olema klientidele enne pikki jaanipühi laiali veetud. Segaolmejäätmete konteinerite vedu tuleb lõpetada esmaspäeva hommikuks ehk 20. juuniks, vanapaberi ja biojäätmete konteinerid selle nädala kolmapäeva õhtuks.

Maueri sõnul on linnal hankelepingusse kirjutatud ka leppetrahvid, kuid esialgu püütakse läbi ajada ilma nendeta. 

«Kindlasti on sisseelamise aeg ja käivitamisraskused, aga ega lõputult ei saa ju neid taluda. Samas on ettevõte väga selgelt väljendanud oma soovi kõik asjad kiiresti korda saada. Firma juhatuse liige kinnitas, et nädalavahetuseks tulevad abibrigaadid Tallinnast ja Jõhvist,» rääkis Mauer reedel.

Läinud neljapäeval avaldas linnavalitsus teate, kus palus kõigil 1. prügiveopiirkonna klientidel, kes on küll sõlminud lepingu Ekoviriga, kuid mingil põhjusel ei ole segaolmejäätmete konteinerit veel saanud, probleemist kindlasti linnale või Ekovirile teada anda.

«Meile helistatakse iga päev. Seetõttu saigi tehtud selline teade, et inimesed endast märku annaksid. Muidu lihtsalt ootavad ilmaasjata,» lausus keskkonnateenistuse spetsialist Tiina Lille. Kui palju inimesi võiks veel konteinerita olla, ei osanud ta täpselt öelda.

«Tegeleme nendega, kes otseselt meie poole pöörduvad. Päevas on helistajaid erinevalt: mõni päev vähem, mõni päev rohkem. Eile oli näiteks kolm sellist klienti, kellel polnud veel konteinerit, aga leping oli olemas,» rääkis Lille reedel.

Lille sõnul on prügifirmale ettekirjutatud tähtajad seotud ka lähenevate pühadega. «Tuleb ju neli vaba päeva ja tõenäoliselt tekib selle aja jooksul ka rohkem prügi,» lausus Lille. 

Ekoviri juhatuse liige Viktoria Tsventarnaja ütles, et kuna nad ei saanud eelmiselt prügivedajalt väljaveo graafikuid, muutuski uute konteinerite laialivedu keeruliseks. «Tänaseks on enamik segaolmejäätmete konteinereid aga paigaldatud,» kinnitas ta reedel ning avaldas lootus, et firmal õnnestub ettenähtud tähtaegadest kinni pidada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles