Huvi relvade vastu tõi mehele karistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Tartu maakohus mõistis lõppeval nädalal kriminaalkorras süüdi mehe, kelle kodust leidsid korrakaitsjad nii tulirelva, selle osi kui ka muud illegaalset kraami.

Viljandi politseisse laekus teade selle kohta, et Viljandimaal Karksi vallas Allase külas elav 59-aastane Arno hoiab oma majas tulirelva, kuigi tal pole kehtivat relvaluba. Asjaolude selgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust ning läks mehe elukohta läbi otsima.  

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Triin Tumala sõnul leidsid politseiametnikud Arno kodu elutoas asuvast riidekapist püssi IžB-47, padruneid, mitmeid relvaosi, käsigranaadi ja 13 plekkpurki püssirohuga. «Isiku kontrollimisel leidis ka kinnitust fakt, et mees ei oma kehtivat relvaluba,» lisas prokurör.

Arno sai süüdistuse lõhkematerjalidega seotud süütegude toimepanemises, milles kohus ta lõppeval nädalal ka süüdi mõistis. Varem karistamata mees pidi lõhkeaine, lõhkeseadeldise ja selle olulise osa ning tulirelva ja laskemoona ebaseadusliku käitlemise eest vastu võtma kaheaastase tingimisi vangistuse üheaastase katseajaga. Menetluskuludena tuleb tal tasuda 1977 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles