Tallinnas käinud piirissaarlased pole vallavanema kriitikaga nõus

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt Piirissaarest.
Pilt Piirissaarest. Foto: Margus Ansu

10. juunil avaldas Tartu Postimees oma veebiküljel loo «Vallavanem: rahandusministeeriumi arvates on Piirissaare mõttetu koht,» kus Piirissaare vallavanem Liina Miks kommenteeris 8. juunil aset leidud kohtumist riigikogu liikmete ja Eesti väikesaarte esindajate vahel. Miks ise seal ei käinud, kuid tema sõnul võis kohtumisest välja lugeda, et rahandusministeerium leiab jätkuvalt, et Piirissaare on mõttetu ja perspektiivitu koht.

Vallavanema kriitikaga ei ole aga sugugi nõus need neli inimest, kes Piirissaaret koosviibimisel esindasid. Nende sõnul pole nad vallavanemale kohtumisest taolist juttu küll rääkinud.

«Tulime tagasi vastupidi väga positiivsete emotsioonidega, oli väga meeldiv kohtumine ja sõbralik meeleolu. Mingit vaidlust meil küll polnud, mitte keegi ei öelnud, et Piirissaare on mõttetu ja perspektiivitu koht,» seisab Robert Sakki, Armen Aivazjani, Doris Diana Orri ja Maie Koitmäe ühisavalduses.

«Oleme väga tänulikud Eesti Saarte Kogule, et saime osaleda sellel kohtumisel. Kokkusaamisest jäi hea ja lootusrikas tunne. Meie usume, et Piirissaare arengu jätkuvat allakäiku on võimalik peatada õigeid otsuseid tehes.»

Piirissaarlased lisasid, et Liina Miks neid sinna üldse ei lähetanudki ehk nad ei osalenud Eesti Saarte Kogu korraldatud kohtumisel valda esindava delegatsioonina vaid läksid sinna omal initsiatiivil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles