Lapsed saavad suvel tasuta suppi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur potitäis väga isuäratavat suppi.
Suur potitäis väga isuäratavat suppi. Foto: Ove Maidla

Tartu Lastekaitseühingu liige Tiina Aasmäe ja toitlustusettevõtja Maire Lassi pealehakkamisel saavad kesistes oludes hakkamasaavate perede lapsed ka sel suvel tasuta lõunasuppi.

«See on juba viies suvi, mil me seda pakume,» ütles osaühingu Molineero tegevjuht Maire Lass. «Alustame pärast jaani 27. juunil.»

Suvesuppi saab Tartus sööma minna kas Variku 8 asuvasse Retrosaali või siis Aardla 25a maja teisel korrusel olevasse kohvikusse Sinu Juures.

«Aadressilt Variku 8 võib järgmise päeva supiportsjoni ka kaasa küsida, kui on peresid või lapsi, kes iga päev ise kohale tulla ei saa,» selgitas Maire Lass.

Tartu lastekaitseühingu liige Tiina Aasmäe tuletas omakorda meelde, et supisaamiseks tuleb end tema juures registreerida ning selleks piisab telefonikõnest numbril 5559 9306.

Maire Lassi sõnul jagatakse tasuta suppi delikaatselt ning nende saajaid ei eristata kuidagi teistest kohviku külastajatest. Tulijal piisab teenindajale oma nime ütlemisest ja teenindaja heidab kontrolli mõttes korraks pilgu nimekirjale, mis on näha vaid tema silmadele, et tulija registreerida.

«Me oleme ise huvitatud täpsest arvepidamisest ja statistikast,» selgitas Lass.

OÜ Molineero on toetanud ka Hariduse Tugiteenuste Keskuse töötajate leitud tänavalastele ehk linnas sihitult aega veetvatele lastele tasuta supi andmist.

«Hilissügisest kuni juuni keskpaigani viisime me tugiteenuste keskuse Tähe tänaval asuvasse majja iga päev kaheksa liitrit suppi, mis neile seal marjaks ära kulus,» rääkis Maire Lass. «Suur tugi on meil olnud Tartu Tarbijate Kooperatiivist, kes tasuta supi keetmiseks meile ka natuke tasuta supimaterjali jagab.»

Maire Lass lisas, et seda kõike teevad nad sellepärast, et lastel oleks ka pikal koolivaheajal tuju hea ja nad kasvaksid hästi. «Et nendest tuleksid asjalikud ja töökad inimesed, kes tulevikus ka ise ühiskonnale oma panust anda sooviksid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles