Tartu Titaanid jahivad jõuluvana koduõuel esimest võitu

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimatises mängus ei õnnestunud Titansi mängijatel (valgetes särkides) 
Kotka Eaglesit taltsutada.
Viimatises mängus ei õnnestunud Titansi mängijatel (valgetes särkides) Kotka Eaglesit taltsutada. Foto: Miikko Mäkelä

Lõuna-Eesti Ameerika jalgpalli harrastajaid koondav Tartu Titans otsustas tänavuse hooaja eel, et põnevamate mängude saamiseks tehakse kaasa Soome tugevuselt neljandas liigas.

Senises kolmes mängus pole meie mehed võidurõõmu maitsta saanud, kuid Titansi kaitseliini mängija Arvi Jentson kinnitas, et põhjanaabrite liigaga liitumine oli ainuõige otsus. Tõsi, üks «aga» siin on: koduväljakueelist tartlastel pole ja kõik kaheksa matši tuleb pidada Soomes.

Tartus ei mängita

«Soomlased ei leidnud lõpuks ikkagi raha, et siia tulla. Nõustusime siis, et peame kõik mängud Soome pinnal,» rääkis Jentson.

See tähendab ka seda, et Titansi neljas kohtumine Rovaniemi Nordmeniga, mis pidanuks esialgse kava järgi toimuma eeloleva laupäeva õhtul Tamme staadionil, mängitakse ikkagi polaarjoone taga asuvas jõuluvanalinnas.

Koduväljakueeliseta jäämine tähendab ka seda, et tartlased ei saa tuge oma üpris korralikult fänniarmeelt. Näiteks mullu oktoobris peetud sõprusmängu Minski Zubrsiga oli Tamme staadionile vaatama tulnud umbes 250 pealtvaatajat.

Arvi Jentson tõdes, et võrreldes Eestiga on Soomes ala harrastajate hulk mitu korda suurem ning sellest johtuvalt on ka sealne tase hoopis kõrgem.

Põhjanaabritel on neli Amee­­rika jalgpalli liigat: esimene, teine ja kolmas liiga ning kõige tugevam ehk Vahtraliiga, peale selle oma liigad naistele ja noortele. Titans on seni pidanud heitlema just oma liiga eeldatavate favoriitidega.

«Esimeses kohtumises Espooga tulid meile tegelikult vastu esimese divisjoni (tugevuselt teine liiga – toim) mängijad ning tugevamate liigade kogemusega olid ka Oulu ja Kotka meeskond,» avas Arvi Jentson seniste selgete kaotuste tagamaid.

Järgmised vastased peaksid olema aga märksa jõukohasemad ning vähemalt kolm võitu tahaks tartlased järele jäänud matšidest saada küll.

Vaja paremat ründemängu

Võitmiseks peab Titans aga Jentsoni arvates parandama ennekõike oma ründemängu, kuigi põhimängujuhi haiguse tõttu pole see lihtne ülesanne. «Meie teine mängujuht ei saa kahjuks trennides osaleda, sest on sõjaväes, nii et see on üks meie nõrgemaid kohti,» tunnistas ta.

Vähemalt võivad Titaanid olla selles mõttes rahul, et se­­nistes kohtumistes on suudetud tõsisemaid vigastusi vältida.

Nii mõnigi vastane on Arvi Jentsoni teada aga saanud karmide meeste mängus juba sellise trauma, et on pidanud hooaja lõppenuks kuulutama.

Tartu Titansi senised mängud Soome III liigas

•    12.6 vs. Kotka Eagles 0:48

•    29.5 vs. Oulu Northern Lights 18:47

•    21.5 vs. Espoo Wolverines II 0:55

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles