Kodumaised värsked viljad ootavad turul ostjaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgi talu peremees Rivo Peedel käib tavaliselt oma talu toodangut müümas Tallinna Keskturul. Kuna eile oli tal marju vähe,  otsustas ta  maasikad letti laduda hoopis Tartu avaturul.
Palgi talu peremees Rivo Peedel käib tavaliselt oma talu toodangut müümas Tallinna Keskturul. Kuna eile oli tal marju vähe, otsustas ta maasikad letti laduda hoopis Tartu avaturul. Foto: Kristjan Teedema

Vana-Kuuste talunik Vahur Järv müüb Tartu turul enda kasvatatud maasikaid, kurke, tomateid ja kartuleid. Ta sõnas, et iga aastaga jääb turult kauba ostjaid aina vähemaks. «Ilmselt võtavad suured poed meilt kliendid ära. Inimesed on mugavad ja ei taha eraldi turule hakata tulema,» on Vahur Järve arvates turulkäijate vähenemise põhjuseks.

Järvega oli sama meelt Ülenurme kartulikasvataja Ene Pau. «Lisaks suures poes käimise mugavusele on turul käimine parkimiskorralduse muudatusega keerulisemaks muutunud. Inimestel pole autot kuhugi panna ja siis nad ei hakkagi siia tulekuga vaeva nägema,» sõnas end popsiks nimetanud Pau.

Põud kiusas maasikaid

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles