Antoniuse õue kontserdisarja alustab kuum kosmosebänd

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Super Hot Cosmos Blues Bandil oli põhjust käia 15. jaanuaril 2015 Eesti muusikaauhindade galal. Vasakult: Janno Reim, Mati Sütt ja Ilja Sharapov. Pildilt on puudu bändi neljas liige Erki Reim.
Super Hot Cosmos Blues Bandil oli põhjust käia 15. jaanuaril 2015 Eesti muusikaauhindade galal. Vasakult: Janno Reim, Mati Sütt ja Ilja Sharapov. Pildilt on puudu bändi neljas liige Erki Reim. Foto: Mihkel Maripuu

Super Hot Cosmos Blues Band kütab oma nimest tulenevalt kuumaks kogu kosmose, kuhu kuulub ka tilluke Antoniuse õu Tartu vanalinnas. Ansambel on kutsutud sinna neljapäeva õhtul algava kontserdisarja esimeseks esinejaks.

Bänd on pärast edukat debüütalbumit «Countdown to Jesus», mis ilmus sügisel 2014, asunud tegema teist plaati. Tänavu aprillis andis muusikanelik Janno Reim, Mati Sütt, Ilja Sharapov ja Erki Reim avalikkusele kuulata Ö stuudios Tartus salvestatud uutest lugudest singli «El Gran Dinero».

Uued ja vanad lood

Nagu ütles täna Janno Reim, tuleb see uus lugu varem tuttavaks mängitute hulgas neljapäevaõhtusel kontserdil kuulajate ette. Plaat saab esitlemisküpseks kavakohaselt sel aastal. «Enne selle valmimist me avalikke ülesastumisi arvatavasti rohkem ei tee,» lisas ta.

Antoniuse õues mängis-laulis kosmosebänd ka eelmisel suvel, kuid hoopiski festivalil Emajõe Bluus. Bändi lauljale meeldib selle koha atmosfäär, sest see on kompaktsusega mõnusas vahekorras. «Vaba õhk, natuke puud ja põõsast,» ütles Janno Reim.

Viiendat korda toimuva kontserdisarja «Muusikasuvi Antoniuse õues» üks korraldajaid Piret Villmann teatas, et sumedate suveõhtute muusikat igale maitsele saab Antoniuse õues kuulata põhiliselt neljapäeviti 25. augustini algusega kell 20.

Erandlikult on kaks kontserti kolmapäeval: 22. juunil kreeka pidu sirtaki ja ansambliga Zorbas ning 20. juulil ansambli The Sun kuulsaks lauldud hitid ja täiesti uued lood Tanel Padari ja Tomi Rahula esituses.

Juuni viimasel neljapäeval saab kuulata Stig Rästa ja Silver Laasi esituses ansambli Traffic parimaid laule. Juuli esimese kontserdi annab Laura Põldvere, kes bändi saatel laulab Marju Kuudi tuntuimaid laule.

Antoniuse õue tulevad sel suvel ka veerandsajandat tegevusaastat tähistav Jäääär, Marko Matvere koos Väikeste Lõõtspillide Ühinguga, Sofia Rubina Trio (Eesti-USA), James Werts, Denise Fontoura ja bänd (Jamaica-Brasiilia) ning Svjata Vatra.

Kaks viimast

Antoniuse õue muusikasuve eelviimased esinejad on 18. augustil Koit Toome ja Jorma Puusaag, kes esitavad läbilõike Koit Toome 20 lava-aastast. Kuulata saab ka laule Jaak Joala repertuaarist ja telesaatest «Su nägu kõlab tuttavalt».

25. augustil panevad kontserdisarjale punkti Allan Vainola ja Sõpruse Puiestee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles