Vanalinna plaanitakse uut äri- ja kortermaja (1)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gildi tänavale planeeritava hoone fassaad on osaliselt klaasist ja osalt kaetud perforeeritud plekiga.
Gildi tänavale planeeritava hoone fassaad on osaliselt klaasist ja osalt kaetud perforeeritud plekiga. Foto: Kauss arhitektuuribüroo eskiis

Krunt Gildi 4 / Rüütli 14 kuulub osaühingule Alpter Invest, kelle veebruaris väljakuulutatud arhitektuurikonkursi võitis Kauss Arhitektuuribüroo kavand märgusõnaga «Varjund».  

Arhitektuuribüroo esindaja Urmo Mets ütles, et konkursil tuli arvestada kehtiva detailplaneeringuga, mis pärineb aastast 1998 ning näeb ette kogu Gildi tänava täisehitamist, nii nagu see oli enne sõda.

Metsa sõnul oli ülesanne küllalt keeruline, sest arvestada tuli ka Rüütli tänavale jääva muinsuskaitsealuse hoonega. «Uus hoone oli vaja planeerida nii, et see ei halvendaks olemasoleva valgustingimusi,» lausus Mets. «Meie pakkusime välja variandi, kus jätsime kahe maja vahele väikese puhvri ehk sisehoovi. Nii säilis ka olemasoleva hoone trepikoja valgustus.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles