Tudengid tegid lõputöödeks ka vineerist valamu ja veiklevad viisud

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalatsitootmise ettevõtte Samelin kontoris kaitses eile oma küpsustööd Laura Pormeister, kes kulutas pannoo loomiseks kahe kuu jooksul 28 päeva. Pilt seinal kujutab jalanõude sündi, millele viitab ka pannoo prantsuskeelse taustaga allkiri «Nessanss». Kujutise loomiseks kasutas diplomand müümiseks kõlbmatuid keraamilisi plaate, mille ta lõikas vajalikeks kildudeks.
Jalatsitootmise ettevõtte Samelin kontoris kaitses eile oma küpsustööd Laura Pormeister, kes kulutas pannoo loomiseks kahe kuu jooksul 28 päeva. Pilt seinal kujutab jalanõude sündi, millele viitab ka pannoo prantsuskeelse taustaga allkiri «Nessanss». Kujutise loomiseks kasutas diplomand müümiseks kõlbmatuid keraamilisi plaate, mille ta lõikas vajalikeks kildudeks. Foto: Margus Ansu

Tartu kõrgemas kunstikoolis jõudis eile lõpule nädal tagasi alanud lõputööde kaitsmine. Suuremat osa neist – alates jalatsilõigetest inspireeritud ehetest kuni restaureeritud Louis Vuittoni reisikohvrini – saab vaadata näitusel «Lend 2016» Nooruse galeriis 16. juulini.

Kaitsmised jagunesid kolmeks: restaureerimine-konserveerimise, disaini ja kunstide valdkond. Rektor Vallo Nuust osales kõikidel kaitsmistel.

«Restaureerimises-konserveerimises olid tulemused vägagi head – kuuest tööst neli said A ja kolm neist said ka komisjoni kiituse,» ütles rektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles