Tartu lükkab lasteaiatasu tõusu aasta võrra edasi (2)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaed.
Lasteaed. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kavandab lasteaia kohatasu tõusu pidurdamist ja soodushinda pere teisele lasteaiaealisele lapsele, sellise eelnõu esitas linnavalitsus volikogule eelmisel nädalal.

Tartus on lasteaia kohatasu 64.50 ja linn on pälvinud teravat kriitikat, sest selline hind on üks Eesti kallimaid ja palju kallim võrdluses Tartu naaberomavalitsustega.

Kohatasu suuruseks on määratud 15 protsenti alampalgast. Uuest aastast tooks alampalga tõus kaasa lasteaiatasu tõusu. Praegu on alampalk 430 eurot, 2017. aastaks on kokku lepitud 470 eurot. Sellega suureneks Tartus lasteaia kohatasu 70 euro ja 50 sendini.

Linnavalitsuse ettepanek on, et kohatasu suuruseks võiks olla 15 protsenti eelneva aasta alampalgast, selle tulemusena lükkuks hinnatõus edasi. Ka tuleval aastal oleks kohatasu 64.50. 2018. aastal on kohatasu suurus 70.50.

Peale selle annab eelnõu pere teisele lasteaias käivale lapsele kohatasu soodustust 50 protsenti, mis teeks kuu hinnaks 32.25. Linnavalitsuse andmeil on selliseid lapsi Tartus umbes 850.

Kõnealune määrus on eelnõu järgi plaanis jõustada tuleva aasta jaanuarist.

Pere kolmas lasteaiaealine laps on kohatasust vabastatud ja nii jääb see ka edaspidi.

Kohatasu soodustuse saamiseks peab vähemalt üks lapsevanem ja ka laps olema registreeritud Tartu elanikuks.

Järgmised kohalikud valimised on tuleva aasta oktoobris.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles