Eesti naised kurja ilma ei pelga

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile kell 15 alanud tantsupeo esimese kontserdi ajal läks ilm üha paremaks. Lõpuks tantsisid naised päikesegi välja.
Eile kell 15 alanud tantsupeo esimese kontserdi ajal läks ilm üha paremaks. Lõpuks tantsisid naised päikesegi välja. Foto: Kristjan Teedema

Eile Jõgeva staadionil peetud teise eesti naiste tantsupeo kohta võib julgelt öelda: raske õppustel, kerge lahingus. Kogu laupäeva väldanud proovide ajal sadas lakkamatult vihma ning puhus külm tuul. Seevastu eilsetel tantsupeo põhietendustel halastas ilmataat peolistele ning  paduvihm asendus üksikute sabinatega. Ka õhutemperatuur oli laupäevaga võrreldes mõne kraadi võrra kõrgem.

Hoolimata sellest, et ligi viis tuhat tantsijat pidid laupäeval kurja vaeva nägema, et riided ja jalanõud kuivaks jääks ning hiljem sooja jälle naha vahele saaks, oli esinejate peomeeleolu ülev ja rõõmus.

Rapla naistantsurühma Eideratas liikmed kinnitasid, et laupäeval osteti Jõgeva linn kummikutest ja kilekottidest tühjaks. «Et jalad kuivad püsiksid, panime kilekotid jalgade ümber ja Jõgeva poodides polnud päeva lõpuks isegi väiksed kilekotte alles. Õhtul sooja uuesti naha vahele saamiseks käisime kuuma duši all ja jõime sooje jooke,» meenutasid proovipäeva meeleolusid Rapla naised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles