Koerailm Tartus saab homme lõpu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmane ilm Tartus.
Vihmane ilm Tartus. Foto: Kristjan Teedema

Reede hilisõhtust alates on Tartu- ja Jõgevamaad tabanud tihedad sajuhood, laupäeval kallas Tartus peaaegu terve päeva.

Koerailma on pidanud trotsima rahvusvahelisel jalgpalliturniiril Tammeka Cup osalevad sajad lapsed.

Täna peetakse Jõgeval selle suve suuremat rahvatantsusündmust, naiste tantsupidu, mille eelproovide ajal tuli tantsijatel samuti valdavalt vihmakeepidega harjutada. 

Riigi ilmateenistuse andmed näitavad, et Tartu-Tõravere jaamas manuaalsete mõõtmiste järgi tuli laupäeva hommikuks vihma 19,4 mm, õhtused mõõtmised näitasid aga juba 36,4 mm.

Praeguse seisuga näitavad Tõravere mõõtmised juba seda, et reede õhtust kuni pühapäeva hommikuni on sadanud 40,5 mm. 1981-2010. aastani on Tõraveres mõõdetud juunikuu norm 72 mm. 

Tartu-Tõravere meteoroloogiajaama juhataja Ingrid Nikluse sõnul on viimaste päevade sadu üle poole kuu normist ja seega väga suur. Niklus lisas, et näiteks maikuus mõõdeti Tõraveres sademeid 2,1 mm, mis on erakordne, sest viimati sadas maikuus nii vähe 1918. aastal.

Klimatoloog Ain Kallis ütles, et need on väga suured näitajad, kui juba 12 tunniga sajab 30 mm. Kuigi Eesti rekordini, mis on ööpäevas 148 mm sademeid, nädalavahetusel ei jõutud, on viimastel päevadel Kallise sõnul sadanud maha siiski selle aasta kohta suured kogused.

Ingrid Niklus arvas, et viimaste päevade sajuhood võivad inimestele tunduda suurena võibolla sellepärast, et viimastel kuudel on sademete hulk olnud Tartumaal võrreldes eelmiste aastatega väiksem.  

Lisaks sajuhoogudele on ilm olnud ka jahe, päevane temperatuur on püsinud kümne kraadi ringis.

Täna õhtupoolikul on ilmastikuolud pisut paranenud. Järgnevatel päevadel on kõrgrõhkkonnal veidi suurem mõju ning nädala esimesel poolel pole sadu oodata.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles