Kulduur kolis genklubisse

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt ajast, mil kultuuriharidusklubi Kulduur tegutses veel Tartus Narva maanteel.
Pilt ajast, mil kultuuriharidusklubi Kulduur tegutses veel Tartus Narva maanteel. Foto: Lauri Kulpsoo / Postimees

Varem Tartus Narva maanteel Jüri kiriku läheduses bändide prooviruumis pesitsenud alternatiivklubi Kulduur kolis oma üritustega Genialistide klubisse.

Mullu oktoobri keskel jäi Kulduuri tegevus pooleli. MTÜ Kultuurharidusklubi Kulduur juhatuse liige Rasmus Toompere selgitas, et klubil sai raha otsa ja toetuste saamiseks esitatud taotlused lükati tagasi. Klubi tegevuse jätkamiseks pakkus Genialistide klubi Kulduurile võimalust kasutada oma ruume.

Tartu Postimehe eelmisesse aastasse jäävas artiklis ütles Toompere, et Kulduurist saab kinnine klubi, kus käivad ühed ja samad inimesed. Genialistide klubis on aga üritused kõigile täisealistele külastajatele avatud. Kas kolimisega muutub ka Kulduuri kontseptsioon? «Algselt oli küll plaan teha kinnine klubi, kuid see idee tuleb alles sisse töötada,» rääkis Toompere.

Kulduuri järgmised peod on veel kõigile huvilistele avatud. Need üritused saavadki otsustavaks küsimuses, kas klubi muutub kinniseks või mitte. «Peab tekkima kindel tuumik ja kindel rahvas, kes üritustel kohal käib,» ütles ta. Tuumiku puudumisel ei näe Toompere põhjust, miks klubi kinniseks muuta.

Klubi Kulduur saab kokku iga kahe nädala tagant teisipäeva õhtuti. Järgmine üritus peaks sellise arvestuse kohaselt olema 25. jaanuaril, kuid Toompere ei julge veel kõvahäälselt välja kuulutada, kes esinema on kutsutud või mida klubilistele täpsemalt planeeritud on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles