Hispaania pidu tuleb tartlastele koju kätte

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania tüdrukud Rebecca Muñoz Rubiales, Dolores Perez Toribios, Gloria ja Lidia Muñoz Rubiales ühel esimestest niisugustest hispaania pidudest 2008. aastal Tartus. Tollal olid lapsed veel liiga väikesed, et palverännakule pääseda, nüüd on nad piisavalt suured.
Hispaania tüdrukud Rebecca Muñoz Rubiales, Dolores Perez Toribios, Gloria ja Lidia Muñoz Rubiales ühel esimestest niisugustest hispaania pidudest 2008. aastal Tartus. Tollal olid lapsed veel liiga väikesed, et palverännakule pääseda, nüüd on nad piisavalt suured. Foto: Erakogu

Hispaanlased usuvad, et kevad on hea põhjus pidu pidada, ja nimetavad seda feriaks.

Tartus elav hispaanlanna Blanca Rubiales Medina on veendunud, et miks mitte teha seda ka Tartus, kuna siin on eesti keelt rääkivaid hispaanlasi, kes laulavad ansamblis Coro Santa Maria Ole', ja eestlasi, kes tantsivad flamenkot – tantsu, mille sünnimaa on Andaluusia.

Mis teeb veel peost peo? Muidugi hea toit.

Eesseisval ferial saab osta ja maitsta hispaanlaste, itaallaste ja brasiillaste valmistatud hõrgutisi.

Ansambli Coro Santa Maria Ole' laulud vahelduvad aga stuudio Duende flamenkotantsudega.

Stuudio Duende juht Tiina Pikas ütles, et nad on vabatahtlikena mitmeid kordi aidanud Tartus elavaid hispaanlastest katoliiklike perede lapsi, kes oma vanemate misjonitöö tõttu elavad kodumaast kaugel. Perede hulgas on ka abielupaar Blanca Rubiales Medina ja Manuel Jesus Muñoz Reguera, kes on peo peamised korraldajad.

Peost saadav tulu läheb selleks, et katoliiklike perede lapsed saaksid minna neile nii olulisele palverännakule, mille sihtpunkt on seekord Poolas, täpsemalt Krakowis ning mis lõpeb kohtumisega paavstiga.

Feria ootab kaaslööjaid 13. juunil kell 18 kuni kella 21 Oru tänav 3 aias, endise lastepolikliiniku, nüüdse katoliku kooli aias. Vihma korral on pidu majas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles