Uus põgenemistuba paneb Rootsi kardinate taha

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Eelmise aasta kevadest on Tartusse ehitatud üha rohkem meelelahutust pakkuvaid põgenemistube. Selle kuu alguses lisandus uus vanglast põgenemise teemaline tuba aadressile Tehase tänav 21. 

Toa ehitaja Rainar Raudsepp rääkis, et põgenemisruumi tegevus hargneb selle ümber, kuidas mõrvas süüdimõistetud inimestel on vanglas viimane söömaaeg. Pärast seda hakatakse varem põgenenud vangidelt jäetud vihjete põhjal otsima, kuidas ruumist välja pääseda.

Uuest toast «Tartu põgenemistuba» tuleb välja saada 75 minuti jooksul ja selle eest tuleb olenevalt kellaajast ja nädalapäevast välja käia 35-45 eurot.

Raudsepp rääkis, kuidas käis eelmise aasta lõpus esmakordselt põgenemistoas ja pärast seda tekkis tal idee katsetada, kuidas ühe põgenemisruumi väljamõtlemise ja ehitamisega ise hakkama saab.

Kuigi Tartusse tekib aina rohkem erinevate teemadega põgenemisruume, usub Raudsepp, et alati on uutele ruumi, sest inimesed käivad samas kohas ainult korra. «Mina olen seda meelt, et need on ühekordne üritus, et ei ole nii, et lähed samasse kohta jälle. Käidki ühe korra ära ja tuba on end ära ammendanud. Ühtepidi on konkurent, teistpidi aga ei ole ka,» rääkis ta.

Raudsepa sõnul on siiani grupid välja saanud umbes tunniga ning peab seega Tehase tänava põgenemistuba keskmise raskusastmega toaks. Raudsepp lisas, et suve lõpus on plaanis avada veel teine tuba, mis raskusastmelt on tõenäoliselt natukene keerulisem.

Lisateavet Tehase tänava põgenemistoa kohta leiab Facebookist, märksõnaga Tartu põgenemistuba. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles