Vallavanem: rahandusministeeriumi arvates on Piirissaare mõttetu koht (2)

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirissaare vallavanem Liina Miks.
Piirissaare vallavanem Liina Miks. Foto: Margus Ansu

8. juunil said Eesti väikesaarte esindajad kokku Riigikogus, kus neile muude teemade seas selgitati ka haldusreformiga seonduvat. Oma delegatsiooniga käis kohal ka Piirissaare vald, kuid kuigi positiivsete emotsioonidega sealt paraku tagasi ei tuldud.

Piirissaare vallavanem Liina Miks ise Tallinnas ei käinud, kuid kohal viibinud kolme vallavalitsuse liikme raporteeringute põhjal tõdes ta mõrult, et riigil on nende saarest jätkuvalt väga omapärane arusaam.

«Seal tekkis vaidlus valitsuse ning Saarte Kogu ja Piirissaare elanike vahel. Rahandusministeerium leiab jätkuvalt, et Piirissaare on mõttetu ja perspektiivitu koht,» teatas Miks otsekoheselt ja lisas, et eks siis piirissaarlased ütlesid neile, kuidas elu tegelikult koha peal välja näeb. Tolku sellest aga eriti ei olnud.

«Riigi suhtumine ja arusaamine meie asjadest on hämmastav, ma ei tea, kust neil see info pärineb, mida nad seal levitavad. See on üle igasuguse piiri ja ajab närvi nii mustaks kõigil,» kurjustas Miks.

Tema sõnul oli positiivne vähemalt see, et neil on omajagu toetajaid ning ka kõik parlamendiliikmed ei arva nii, nagu juhtivvõim.

Haldusreformiga seoses märkis 99 elanikuga mikrovalla juht, et vallavolikogu allkirjastab juunikuu jooksul dokumendi, et ühineda Tartu linnaga, aga selle plaani õnnestumise osas ta endale mõistagi illusioone ei loo.

«Tean juba ette, et see ei vii kuskile. Peale selle on ainuke alternatiiv iseseisvaks jääda,» esitas Liina Miks oma seisukoha ja lisas, et üle järve asuva Meeksi vallaga nad mingit plaani ei pea, kuna sellest liitumisest pole neile mingit abi ega tuge.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles