Öö lubab vaadata oreli sisse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pauluse koguduse juhatuse aseesimees Priit Humal tutvustas oma ideed, millest on kujunenud interaktiivne oreliprogramm «Organo pleno».
Pauluse koguduse juhatuse aseesimees Priit Humal tutvustas oma ideed, millest on kujunenud interaktiivne oreliprogramm «Organo pleno». Foto: Margus Ansu

Mis on orelivilede taga? Kuidas käib oreli ehitamine? Seda laadi küsimustele saavad huvilised täna õhtul ja öösel vastuse Tartu Pauluse kirikus. Kavas on viis interaktiivset videoprogrammi «Organo pleno», kus kiriku ühes otsas linastub ekraanil videofilm ja teises otsas mängib orel kaasa.

«Organo pleno» välja mõelnud Pauluse koguduse juhatuse aseesimees Priit Humal ütles, et videoprogrammi esitlus oli mai keskel. Praeguseni on seda näinud kümmekond kooli- ja turismirühma. Viis seanssi, millest esimene algab täna kell 19 ja viimane kell 23, kuuluvad viienda kirikute öö kavasse.

Kirikute öö aegu on kõikidel võimalik selles osalevatesse kirikutesse astuda, et uudistada ja esitada asjakohaseid küsimusi. Eestis algatas ürituse Tartu katoliku koguduse liige Tiina Viirelaid, kes koostöös Tartu frantsiskaani õdede kloostriga sai aastal 2012 nõusse 12 Emajõelinna kirikut. «Tartus läks asi kohe käima,» meenutas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles