Pühapäevane naiste tantsupidu kogub hoogu juba täna

Eili Arula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige kaugemalt tuli naiste tantsupeole Vancouveri Eesti seltsi rahvatantsurühm, kes eile pärast Jõgevamaaga tutvumist Palamuse lähistel Udu talus pühapäevaste etenduste tarvis proovi tegi.
Kõige kaugemalt tuli naiste tantsupeole Vancouveri Eesti seltsi rahvatantsurühm, kes eile pärast Jõgevamaaga tutvumist Palamuse lähistel Udu talus pühapäevaste etenduste tarvis proovi tegi. Foto: Jürgen Puistaja / Kanal 2

Kaugema kandi rahvas jõudis peopaika kõige varem: juba eile saabusid Jõgevale tantsijad Leedust, Soomest, Norrast, Luksemburgist, Iirimaalt, Inglismaalt ning isegi Kanadast.

Täna jõuavad kohale kaks Läti tantsurühma. Sadakonna külalisega liituvad omakorda 4700 Eesti tantsijat, et ühiselt maha pidada II Eesti naiste tantsupidu, mis kannab pealkirja «MeheLugu».

Selle tantsupeoga tähistatakse ka mitut tähtpäeva. Kogu pidu on pühendatud eesti rahvatantsu emale Anna Raudkatsile. Tema sünnist möödub tänavu 130 aastat ning tema loodud esimene eestikeelne rahvatantsuraamat «Eesti rahvatantsud» nägi ilmavalgust 90 aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles