Müüdid geenide ümber purunevad kolinaga

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Geenifoorumi programmijuht Tõnu Esko tahvli ees koos Soome inimesegeneetiku Taru Tukiaineniga diskuteerimas inimese sugukromosoomide geneetika üle.
Geenifoorumi programmijuht Tõnu Esko tahvli ees koos Soome inimesegeneetiku Taru Tukiaineniga diskuteerimas inimese sugukromosoomide geneetika üle. Foto: Margus Ansu

Täna algava geenifoorumi programmijuht, Tartu ülikooli Eesti geenivaramu teadusdirektor Tõnu Esko ütleb, et käes on geenide demüstifitseerimise aeg. Ehk käes on aeg, mil kõik ei ole enam kaugeltki nii salapärane ja kauge – geene on võimalik lihtsamini mõista.

Ka inimene ise saab tänu geeniinfole üha paremini juhtida oma elu ja saatust ning püsida võimalikult kaua terve. Rääkimata sellest, et patsiendi geneetilisi haigusriske teades oskavad arstid nendega arvestada juba samamoodi kui näiteks vereproovivastust vaadates otsust teha.

Eesti kui muinasjutt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles