Keskpärane luuletaja kureeris kirjanike mustaruudumaalidest näituse

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola üks väljapaistvaimaid nüüdisluuletajaid Adam Wiedemann külastas mullu suvel Eestit ja maalis Kavastu külas Kazimir Malevitši teose «Must ruut» ainelise oma teose. Tühjad lõuendid fotol ootasid maalima tema eesti kolleege.
Poola üks väljapaistvaimaid nüüdisluuletajaid Adam Wiedemann külastas mullu suvel Eestit ja maalis Kavastu külas Kazimir Malevitši teose «Must ruut» ainelise oma teose. Tühjad lõuendid fotol ootasid maalima tema eesti kolleege. Foto: Toomas Aru

Luunja kultuuri- ja vabaajakeskuses tegutsev galerii Meie Aja Kangelane avab 9. juunil kell 18 näituse, mis tuletab meelde, et mullu möödus 100 aastat Kazimir Malevitši teose «Must ruut» sünnist.

Sellega seonduvalt maalisid eesti luuletajad ja kirjanikud Veiko Märka, Urmas Vadi, Sven Kivisildnik, Lauriito Meriloo, Anti Saar jt ning poola luuletaja Adam Wiedemann kirjastuse Jumalikud Ilmutused mullustel suvepäevadel Kavastu külas Varastatud Parve hotellis uuesti seda kuulsat teost.

Nõnda loodud teostest näituse on koostanud Toomas F. Aru ja see on tema esimene katsetus kunstikuraatorina. Väljapanekut saab Luunjas vaadata septembri alguseni.

Maikuus andis Toomas F. Aru välja oma luuletuste 120-leheküljelise kogumiku «Täielik teoste kogu I-II», mille tekstid on loodud aastail 2008-2016. Luuletaja enda hinnangul on raamatusse koondatud tema paremad ja läbitunnetatumad luuletused. Ühtlasi teatas ta, et see on tema viimane raamat luulevaldkonnas, sest ta peab ennast keskpäraseks autoriks.

Mullu pälvis ta maailma esimese kehalise kirjanduspreemia «Must ruut». See tätoveeritakse keskpärase autori kehale, kui ta lõpetab ilukirjandusliku tegevuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles