Eili Arula: kelle tasku torkab maanteeamet käe?

Eili Arula
, Tartu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eili Arula
Eili Arula Foto: SCANPIX

Paari viimase aastaga on maanteeamet pannud hoolega rõhku e-teenuste loomisele ja propageerimisele, esitledes neid kui kasutajasõbralikke lahendusi. Aasta alguses tehtud statistika andis märku, et paraku juurduvad e-teenused meie inimestesse visalt, sest maanteeameti büroode külastatavus vähenes aastaga Eestis keskmiselt vaid 17 protsenti.

Ilmselt ei rahuldanud selline tulemus maanteeametit juhtivat majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi ning nüüd kiputakse maanteeameti büroode lahtiolekuaegu piirama või büroosid sootuks sulgema. Põhjendus: suurem jagu seal praegu tehtavaid toiminguid saaks läbi viia ka e-keskkonnas.

Tundub, et maanteeamet rakendab selliste reformidega piitsa ja prääniku metoodikat: kui präänik (ehk e-teenuste loomine) ei mõjunud, siis anname piitsa. Paneme büroode uksed kinni ja küll siis inimesed hädaga selle e-keskkonna enesele selgeks teevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles