Irja Alakivi: Tartu parkide saatus on uuesti kaalukausil (1)

, tartlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irja Alakivi
Irja Alakivi Foto: SCANPIX

Mulle kui tartlasele läheb korda kodulinna tulevik ja hea käekäik. Seetõttu pakkus mulle ka huvi linna uue üldplaneeringu kava. Mis jäi silma? Lühike vastus oleks, et hulgaliselt vastuolusid. Nagu ka linnavolikogu liikmele Jüri Kõrele, kes märkis oma arvamusartiklis (TPM, 24.05), et see, mis planeeringu kavas kirja on pandud, pole ju võimalik. Või kui on, siis ainult paberil.

Tartu kesklinna hiljuti avalikustamisel olnud üldplaneeringu üle peetud vaidlused peamiselt kesklinna parkide suuremahulise likvideerimise ja ehitusaladeks määramise üle pole veel lõppenud, kuid juba on Holmi park ja kesklinna park ehitusaladena üle kantud linna uue üldplaneeringu eskiislahendusse.

Ligi 3000 tartlase kirjalik pöördumine parkide kaitseks on unustuse hõlma vajunud, nagu poleks seda olnudki. Igatahes Tartu linna üldplaneeringu keskkonnamõju hindamises pole kõnealune pöördumine mainimistki leidnud. Sedastatakse vaid, et arvestatakse kesklinna üldplaneeringu lahendusi, kuid neid hindama ei hakata, vajaduse korral arvestatakse võimalikke koosmõjusid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles