Taimeteadja ütlemise järgi sünnib uus kange jook

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irje Karjus näitab, kuidas kasve koguda nii, et puud ei kannataks. Võtta võib ainult külgmiste okste kasve, mitte tipu omi.
Irje Karjus näitab, kuidas kasve koguda nii, et puud ei kannataks. Võtta võib ainult külgmiste okste kasve, mitte tipu omi. Foto: Kristjan Teedema

Ravimtaimede hea tundja Irje Karjuse ehk Metsamoori näpunäidete järgi Lõuna-Eestist sel kevadel korjatud männi- ja kuusekasvud ning kaselehed on praegu Rakvere lähedal Kochi alkoholitehases kange piirituse all tõmbamas.

Kui kõik läheb hästi, siis jõuab sügisel letile Eesti esimene rahvameditsiini traditsioone järgiv tööstuses toodetud jook, nimeks Metsamoori eliksiir ning kangust 40 kraadi.

Aromaatseid ja heade ravi­omadustega taimi on eestlased ajast aega viinaga üle valanud, et siis hiljem tõmmist kas pealemäärimiseks või sissevõtmiseks mõne häda korral tarvitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles