Lubadeta roolijoodiku autost leitu viis varguse avastamiseni

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öine tee. Pilt on illustratiivne.
Öine tee. Pilt on illustratiivne. Foto: Risto Mets

Ööl vastu 12. jaanuari püüdis Võrumaal politsei eest autoga ära sõita juhtimisõiguseta joobes mees. Kui sõiduk lõpuks peatada õnnestus, leidsid korrakaitsjad autost mõndagi kahtlustäratavat.


Sel ööl tegi Võru politseijaoskonna patrull oma tavapärast tööd Sõmerpalu vallas Osula külas, vahendas Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lall. Veidi pärast keskööd äratas politseinike tähelepanu kahtlaseid manöövreid tegev sõiduauto Nissan ning nad otsustasid autot kontrollida.

Juht aga otsustas tööle pandud vilkureid eirata ning põgenes. Jälitamine kestis umbes kümme kilomeetrit. Lõpuks peatus auto Sõmerpalu-Mustahamba teel.

Kontrollimisel selgus, et autos viibisid kaks 23-aastast meest ning roolis istuja oli tarvitanud alkoholi. Samuti selgus, et tal puudub juhtimisõigus.

Asjaolude selgitamiseks toimetati mehed ja auto Võru politseijaoskonda. Sõiduki kontrollimisel avastati kolm rulli elektrikaablit ja vanametalli, mille päritolu kohta ei osanud kinnipeetud mehed mõistlikku ja usutavat seletust anda.

Samal ajal oli Võru politsei saanud juhtimiskeskuselt teate sissemurdmisest Sõmerpalu vallas asuvasse eramusse. Hiljem selgus, et autost leitud kraam on pärit just sellest Sõmerpalu valla eramust, millest juhtimiskeskus oli teatanud.

Neljapäeval, 13. jaanuaril taotles Lõuna ringkonnaprokuratuur varguses kahtlustatavate meeste vahi alla võtmist ning kohus rahuldas taotluse. Kohus arvestas vahistamistaotlust rahuldades asjaoluga, et mehed olid alles möödunud aasta lõpus pannud toime samalaadseid kuritegusid.

Võru politseijuht Tauno Klaar ütles, et tänu politseipatrulli tähelepanelikule ja oskuslikule tegutsemisele peeti kinni nii liikluses ohtlik sõidukijuht kui ka varguses kahtlustatavad, kes oma tegutsemisega häirivad Võrumaa elanikke.

«Eks sellistest üksikutest töövõitudest koosnebki see mosaiik meie politseijaoskonna töötulemustest, mis suurendab maakonna inimeste turvatunnet ja teadmist, et ka keerulistest ilmastikutingimustest hoolimata on politsei igal ajal nende teenistuses,» lausus Klaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles