EÜSi liikmed läbisid lipu triatloni (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmed korraldasid Eesti lipu sünnipäeva puhul triatloni, ujudes Pühajärves, sõites rattaga Otepäält Tartusse ning joostes konvendimaja juurest Raadile ja tagasi.
Eesti Üliõpilaste Seltsi liikmed korraldasid Eesti lipu sünnipäeva puhul triatloni, ujudes Pühajärves, sõites rattaga Otepäält Tartusse ning joostes konvendimaja juurest Raadile ja tagasi. Foto: Erakogu

Laupäeval peeti Otepääl Eesti lipu 132. sünnipäeva koos piduliku rongkäigu, jumalateenistuse ja teistegi üritustega. Pärast pidulikku programmi alustasid Eesti Üliõpilaste Seltsi seitse liiget sportlikku õhtupoolikut.

Lipu aastapäeva ja kolme värvi kolme spordialaga tähistamise mõte triatloniga tekkis mõistagi veidi varem. Jalgrattad ja sportlikumad riided korraldati Otepääle. Eesmärk polnud võistlus, vaid seltsivendade ühine ettevõtmine ja kulgemine, sest EÜSi üks põhimõte on, et «teadusliku töö ja kunstipüüete kõrval on seltsi liikmetel tähtsamaks kohuseks hoolt kanda oma tervise eest, spordile ja kehaharjutustele rõhku pannes», nagu viitas sotsiaalmeedias vilistlane Tiit Riisalo.

Nii suunduti pärast jumalateenistust Pühajärve äärde ujuma. Rannast hüpati rataste selga ja vurati Tartusse EÜSi hoovi, mida kasutati vahetusalana. Kolmanda etapina suunduti joostes ja matkates Eesti Rahva Muuseumi uue peamajani, kus ajalooline lipp ja lipule pühendatud näitus avatakse juba sellel sügisel. 

Kokku läbiti ratastel 45 kilomeetrit ja joostes ligi kaheksa kilomeetrit, mis olenevalt igaühe valitud ujumise pikkusest moodustas peaaegu et triatloni olümpiadistantsi. Järgmisel aastal lubasid osalejad ettevõtmist korrata, viitas idee autor Kalmar Kurs.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles