Ultraraudmees paneb inimvõimed proovile: 80 tunniga viis täispikka triatloni

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkamine on Rait Ratasepale pigem ebameeldiv kohustus. Ka enne reedest starti kuuluvad tema päevakavasse kolmetunnised treeningud.
Puhkamine on Rait Ratasepale pigem ebameeldiv kohustus. Ka enne reedest starti kuuluvad tema päevakavasse kolmetunnised treeningud. Foto: Kristjan Teedema

Kristjan Jaak Peterson kõndis omal ajal jalgsi Tartust Riiga. See umbes 250 kilomeetri pikkune teekond on aga tühiasi selle distantsi kõrval, mille kavatseb treeninguna ette võtta Tartu ultrasportlane Rait Ratasepp.

Nimelt alustab 33-aastane juuraharidusega mees reede hommikul esimese eestlasena viiekordset täispikka triat­­loni, mis näeb ette 19 kilomeetrit ujumist, 900 kilomeetri pikkust jalgrattasõitu ning 211 kilomeetri pikkust jooksu.

Tegemist on enam-vähem Tartu ja Kiievi vahelise vahemaaga ning Ratasepp tahaks selle läbi teha pisut enam kui kolme ööpäeva ehk 80 tunniga. Kuna see on tavainimesele hoomamatu pingutus, laseme siinkohal kõneleda tal endal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles