Galerii: hobujõudude paraad ja rehvisuits Räpina maantee alguses

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mootorite möirgamist, summutite paukumist ja vilistamist kostus kogu laupäeva Tartust Annelinna tagant Lohkva kandist, kus Räpina maantee algusesse neljarealisele maanteelõigule oli püsti pandud kiirendusvõistluste tanner.

Estonian Drag Race Association (EDRA) korraldas tänavuse võistlushooaja avaürituse Tartus. Et maanteelõik pole eriti pikk, tuli ohutuse pärast võistlusmaad harjumuspäraselt 1/4 miililt lühendada 1/8 miilile ehk 201 meetrini. Sellest hoolimata suutsid võimsamad masinad oskajate juhtide käte vahel kiirendada ka selle napi distantsiga pea 180-kilomeetrise tunnikiiruseni. Kusjuures kõige võimsamaid klasse rajale ei lubatudki.

Küll aga leidus hulk tänavakõlbulikke masinaid, millel mõne mootori võimsus oli kuulu järgi tuunitud isegi 900 hobujõuni. Leidus ka tavaseades masinaid ja isegi üks elektritakso käis võistlemas.


Esimese etapi tulemused

J/BR:

Marcel David Tõeleid

Street A :

I Veiko Oras

II Ketlin Semidotski

Street B:

I Ivo Taavel

II Ats Juurikas

Super Street:

I Kaido Reisser

II Ivo Soldan

SET/PET:

I Georg Noor

IIAgo Kravets

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles