Vanad mehed istutasid tamme

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elukogenud mehed ja nende väike tammepuu.
Elukogenud mehed ja nende väike tammepuu. Foto: Erakogu

Tartu seeniormehed korraldasid koos Nõmme vanameestega 25. mail üleriigilise meesteklubide kokkusaamise, kuhu saabus 64 meest.

Sündmus leidis aset neljandat korda – kahel esimesel korral on kohtutud Viljandis ning kolmandal korral leidis kokkutulek aset samuti Lagedil, Eesti vabadusvõitluse muuseumis.

Muuseumi asutaja Johannes Tõrs soovitas eelmisel aastal istutada edaspidi niisuguse ürituse auks tammede alleele puu.

Nii korraldaski Tartu seeniormeeste klubi koos Nõmme vanameestega klubiga uue kokkusaamise just Lagedil. 

Kohal olid lisaks tartlastele ja nõmmekatele Haaslava klubi, Haabersti 65+ klubi, Tallinna Raavise vanaisad, klubi Viimsi Rannamees ja mitmed teised, kokku 64 meest.

Sündmuse avas Tartu klubi president Kalev Jahnson. Lipu heiskasid Nõmme, Tartu ja Haabesti 65+  klubide  väärikad esindajad ning muuseumi rajamist tutvustas ja tamme istutamist juhendas Eesti vabadusvõitluse muuseumi rajaja Johannes Tõrs.

Tamm jäeti kasvama lauluga «Ma tahaksin kodus olla».

Nüüd seisab Tartu seeniormeestel ees üleriigiline sõprusklubide kokkutulekule sõit, mis leiab aset Toosikannu puhkekeskuses Käru vallas 15. juunil ning mille peakorraldaja on Nõmme klubi.

Seal on kavas klubivõistkondade jõukatsumised discgolfis, õhupüssi ja vibulaskmises ning viikingite kirve täpsusvisked.

Loomulikult lisanduvad päeva ajaviitetegevused nagu võrkpall, noolevisked, ühislaulmine ja vestlused. Kavas on kuulata loengut kliimamuutuste ja rahvaste rändamise teemal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles