Segadus prügiveos muudab tartlasi aina närvilisemaks (5)

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätmekonteinerid.
Jäätmekonteinerid. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi Tartu Postimees kirjutas tänases lehes pikalt prügivedaja vahetusega esilekerkinud probleemidest, ei paista segadus lõppevat ning elanike pahameel aina kasvab.

Täna hommikul võttis toimetusega ühendust Võru 100 korteriühistu esimees Kadri Tammiste ning kirjeldas olukorda järgmiselt:

«Linn tegi väga soodsa ja «meeldiva» lepingu uue prügiveo firmaga, aga uus ja vana prügivedaja omavahel üldse ei suhtle. See kino käib siin juba kolmandat päeva. Üks pole suutnud kohale tuua oma konteinereid, teine õnneks ei ole veel vanu ära viinud. Aga tagajärjeks on see, et kui vana prügifirma konteinerid on ületäituvuses, siis on meile tulema üsna jõhker trahv. Samas kuhugi mujale meil panna ju ka ei ole,» rääkis Tammiste ning küsis nördinult, kes maksab trahvi.

«Kogu küsimus on selles, et miks see asi tehti niivõrd väikesel ajavahemikul. Ei ole ju võimalik terves linnas ühe-kahe päevaga kõiki konteinereid vahetada. Seda kõike oleks pidanud linn lepingus ette nägema, et see asi venib. Muudmoodi ei ole ju võimalik. Samuti oleks linn pidanud elanikele teatama, kuidas see asi juriidiliselt toimub, kes vastutab ja kes maksab. Korteriühistute elanikud ei pea ju maksma selle eest, et Ekovir ei saa oma konteinereid kohale,» lisas Tammiste.

«Kui keegi ütleb nüüd mulle, et ma oleksin pidanud suhtlema, siis sellega ma viimased kolm päeva ainult tegelenud olengi. Aga kes selle kinni maksab? Ragn-Sells on sabajuurikani solvunud ja viib oma konteinerid ära siis kui ta aega leiab. Teine firma aga ei võta enam isegi telefoni vastu. Kutsub, kutsub ja siis on kinnine toon. Kuidas nii saab? Nädalavahetus tuleb peale? Seda, et prügikonteinerid haisevad, sellest ma parem ei räägigi. Olen väga närviline, sest inimesed küsivad ju minu käest,» rääkis Tammiste.

Korteriühistu esimehe kõnest jäi kõige rohkem kõlama kriitika uue vedaja aadressil. «Kõigepealt tuli neilt kiri, kus oli ka väljaveo graafikud. Ma ei tea kust need ajad olid võetud? Ja seda, et see oli pool eesti ja pool vene keeles, ma parem ei räägigi. Saatsime siis vastu kirja, et need graafikud ei sobi ja palusime vanade graafikute jätkamist. Selle peale vastas Ekovir, et rebige eelmine leping puruks ja visake prügikasti. Et nad saadavad uue lepingu. Ootasime ja ootasime, mai hakkas juba lõppema, aga ei midagi. 31. mail sõitsin ise kohale ja sain lepingu ära teha. Joonistasin isegi juurdesõidu graafikud, aga konteinerit pole siiani toodud,» kirjeldas Tammiste olukorda.

OÜ Ekoviri Tartu piirkonna juhti Vladislav Pantelejevit polnud täna kommentaariks võimalik kätte saada. Varasemalt on Pantelejev öelnud Tartu Postimehele, et segadus on tekkinud seepärast, et piirkonna endine vedaja Ragn-Sells ei olnud nõus oma konteinereid Ekovirile maha müüma. Uute laialivedamine võib aga kesta kuni juunikuu lõpuni.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles