Lastekaitsepäeva tunnustuse pälvisid Tartu koolitüdrukud

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merili Ginter ja Triin Karis fotograafi Kristjan Teedema objektiivi ees Tartu raeplatsil päeval, mil nad korraldasid oma heategeva ettevõtmise lõpusündmuse, laste laulupeo.
Merili Ginter ja Triin Karis fotograafi Kristjan Teedema objektiivi ees Tartu raeplatsil päeval, mil nad korraldasid oma heategeva ettevõtmise lõpusündmuse, laste laulupeo. Foto: Aime Jõgi

Täna tõsteti esile neid, kes on oma algatuste või pikaajalise tegevusega panustanud lastesse ja noortesse.

Tunnustuse «Lapse suur tegu» ja noorte lemmiku tiitli pälvisid Merili Ginter ja Triin Karis.

Merili ja Triin algatasid ja vedasid terve aasta heategevuslikku projekti «Väike panus, suur tegu», eesmärgiga toetada diabeeti põdevaid lapsi ja noori. Noortežürii hinnangul on selline koolitöö kõrvalt teiste heaks tegutsemine eeskujuks ja väärib tunnustamist.

Merili Ginter ja Triin Karis valmistasid ja kogusid käsitööesemeid ning müüsid neid laatadel ja rahvarohketes kohtades, samuti korraldasid nad kontserte ja teisi häid sündmusi ning said sel viisil kokku ligi 10 000 eurot. Sellest on jätkunud seitsme insuliinipumba ja terve rea tarvikute ostuks.

Elutöö preemia pälvis armastatud nukunäitleja, lavastaja ja lastekirjanik Helle Laas.

Muutuste looja preemia saaja on esimese tänavatantsukooli JJ-Street looja ja noorteühenduse Urban Style juht Joel Juht.

Aasta pere tiitliga pärjati perekond Randa, kus pereema Svetlana ja pereisa Lauri on loonud kaks jalgpalliklubi ning koos pere vanemate lastega on oma igapäeva toimetuste kõrvalt pühendunud laste jalgpallitreeningutele.

Aasta tegu on Tallinna Laste Vaimse Tervise Keskuse loomine.

Eripreemia kuulub sel aastal kauaaegsele füüsikaõpetajale Lilian Tambekile,

Tunnustussündmusel andsid laureaatidele auhinnad üle riigikogu esimees Eiki Nestor, õiguskantsler Ülle Madise ning sotsiaalkaitseminister Margus Tsahkna.

Tunnustusauhinna «Lastega ja lastele» algatajateks on mittetulundusühingud Lastekaitse Liit, Eesti Asenduskodu Töötajate Liit, Eesti Lasterikaste Perede Liit, Oma Pere, SEB Heategevusfond ja Õiguskantsleri Kantselei.

Ühiselt tunnustatakse häid inimesi ja ettevõtmisi juba kolmandat aastat.

Sel aastal esitati žüriile 99 kandidaati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles